Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019

Προσευχή για συνχώρεση των αμαρτιών


      ΨΑΛΜΟΣ 19 (ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΛΕΩΣ ΔΑΥΙΔ)

2.Ειθε να εισακουση ο Κυριος την δεησιν σου, ω βασιλευ, κατά την ημεραν αυτην της εθνικης δοκιμασιας, οτε εκκινεις εις πολεμον, ειθε να σε υπερασπιση ο Θεος του οποιου το ονομα είναι πυργος καταφυγης και προστασια κραταια και ο οποιος υπερησπισε και επροστατευε τον Ιακωβ.

3.Ειθε να σου αποστειλη βοηθειαν από το αγιον του θυσιαστηριον, εις το οποιον προ ολιγου του προσεφερες θυσιαν,και από το ορος Σιων, οπου εχει κτισθη ο ναος του, να σε βοηθηση και να σε προστατευη.

4.Ειθε να ενθυμηθη ευμενως πασας τας θυσιας, που του προσεφερες, και να ευρη παχυ και ευαρεστον εις αυτόν το θυμα, που το αφηκες να καη ολοκληρον εις το θυσιαστηριον του.

5.Ειθε να σου δωδη ο Κυριος συμφωνα με την επιθυμιαν της καρδιας σου και όλα τα σχεδια σου, τα αφορωντα εις την νικην των εχθρων σου, να τα εκπληρωση, επιστεφων αυτά δια πληρους επιτυχιας.

6.Ολον το ενθος θα χαρωμεν και θα σκιρτησωμεν δια την νικην και σωτηριαν, την οποιαν προστατευομενος από τον Θεον θα μας φερης και δια του ακαταγωνιστου ονοματος του Θεου θα αναδειχθωμεν ενδοξοι και μεγαλοι. Ειθε να εκπληρωση ο Κυριος όλα οσα προσευχομενος εζητησες από αυτόν.

7.Τωρα, οτε η θυσια εγενετο, επληροφορηθην εγω ο ιερευς, ο οποιος την προσεφερα, ότι ο κυριος εσωσε και εχαρισε την νικην εις αυτόν, τον οποιον εχρισε βασιλεα. Θα εισακουση την προσευχην του από το εν ουρανοις αγιον κατοικητηριον του, του οποιου η Σιων είναι σκιωδες συμβολον.Δια πραξεων και επεμβασεων θαυμαστης δυναμεως θα συντελεσθη η νικη και η σωτηρια, την οποιαν η δεξια του Κυριου θα μας χαριση.

8.Αυτοι εκ των εχθρων μας επερχονται εναντιον μας με αρματα και αμαξας πολεμικας και οι αλλοι παλιν ορμουν εναντιον μας με ιππους.Ολην την υλικην δυναμιν συνηθροισαν προς εξοντωσιν μας.Ημεις όμως ελπιζομεν εις τον Θεον και δια της προστασιας, την οποιαν μας παρεχει το ονομα Κυριου του Θεου μας, θα αναδειχθωμεν ενδοξοι και μεγαλοι.

9.Αυτοι επεδικλωθησαν και επεσαν κατά γης ταπεινωμενοι και νικημενοι,ημεις δε εσηκωθημεν επανω θαρραλεοι και εσταθημεν ορθιοι εχοντες υπο τους ποδας ημων τους εχθρους μας.

10.Κυριε,σωσον τον βασιλεα και επακουσε μας εις οιανδηποτε ημεραν θα σε επικαλεσθωμεν ευλαβως και μετα πιστεως. 

πηγη:το ψαλτηριον του προφητου και βασιλεως ΔΑΥΊ΄Δ μετα συντομου ερμηνειας, Συγγραφευς  ΠΑΝ.Ν.ΤΡΕΜΠΕΛΑ (εκδοσις εικοστη εκτη)